62885_t.jpg

Hemtrevligt och halvknäppt i Övermark

I lördags var det premiär i Övermark. Ensemblen är ung, spelglad och formatet är nytt.
Josip
62878_t.jpg

Revylutionsgänget bjuder på rapp revy

Årets Vörårevy bjuder på någonting för alla. Pandor och skarvar, biblioteksdisco och pubkvällar, kvinnliga män och manliga kvinnor och mycket, mycket mer.
Jan Holm
62868_t.jpg

Alltid nära till skratt i Byarevyn

Årets Byarevy är en stilstudie i hur man kan bland högt och lågt, lokalt och globalt och skapa en helhet som får publiken att kikna av skratt. Starka skådespelarprestationen från hela revygänget är pricken över i.
Cecilia Pensar
62704_t.jpg

Vårens ordningsvaktskurser

Har ni tillräckligt med ordningsvakter inför sommarens evenemang? SÖU ordnar en grundkurs och en repetitionskurs för ordningsvakter i Vasa under våren.
ÖP
62519_t.jpg

Sportlov i föreningarna

Under sportlovet bjuder många föreningar på olika program såsom friluftsaktiviteter, bio i lokalen och disco. På öp.fi hittar du listan över vad och när det händer.
ÖP

ÖP nr. 1 2018

                                                     

 

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

61825.jpg

Lokala lustigheter på Brahegården

09.01.2018 kl. 14:13
Braherevyn Kåm å kuck består av drygt tjugo finurliga och snabba nummer. Skämten om lokala händelser och personer haglar tätt i årets revy.

Kåm å Kuck är namnet på årets revy i Brahegården i Kristinestad. Revyn fokuserar på det lokala, men även globala händelser vävs finurligt in i sketcherna. Tempot är rappt från start, och aktörerna verkar ha vanan inne när ÖP är på plats. Replikerna är välinövade och skämten hamnar med rätt timing in i händelseförloppet.

 

Parkstädare gör fynd. En portfölj som innehåller många minusaffärer är inte en munter syn för de fyra damerna. Från vänster: Catarina Forsström, Helena Patoranta, Marina Toivanen och Emma Perjus.

 

Scenografin består av snickrade kulisser, men också av projicerade bilder. Bilderna visar på ett enkelt sätt var sketchen utspelar sig och ändras vartefter händelsen förändras. Något som också är trevligt inslag i scenografin är skärmen där det visas både bilder och filmklipp. 

"Vann ska ja va'?" är frågan den kringflyttande sjöjungfrun ställer sig. Ett fenomenalt sångnummer framfört av Catarina Forsström.

 

I Brahgården är det starkaste kortet absolut kupletterna. Sjöjungfrun Catarina Forsström, Svarta damen med Meri-Juulia Pihlaja och He sji'te se entå med Rasmus Lillkull och Jessica Lillkull är några av de sånger som är roliga och proffsigt framförda. Och när alla aktörer stårt på scenen och sjunger samtidigt lyfter nästan taket på Brahegården. Musikerna ackompanjerar snyggt och stjäl aldrig showen, fastän de också skulle förtjäna en plats i rampljuset.

 

När ord som stegring, att springa på vessan, och frågan om det spetar på magan då man har på sig farmare? är oförståelig smörja när man ringer från Sverige är det inte helt lätt att få medicinsk hjälp från Kristinestad.

 

Revyn i Brahegården ger det man förväntar sig av en revy. Språkliga lustigheter, lokala skämt med glirningar åt politiker och en rejäl dos med fysiska dråpligheter. Något som också görs snyggt i Kåm å kuck är mellannummer med lugnare dans till musik med snygga ljuseffekter. Sådana mellannummer tillför både en andningspaus åt publiken, men också ett bevis på att det finns mera kunnande på scen än komik.

Dock märks det i vissa sketcher att man försökt vara lustigare än vad som krävts, och någon kunde kanske ha gjort ett sista varv med suddgummit i manuset för att nå fram till poängen snabbare. Det är många medverkande i revyn, både på och utanför scenen, och att hålla i trådarna för så många personer kräver god organisationsförmåga. Detta har helt klart lyckats i Brahegården. Och med så många unga talanger på scenen ser revyn ut att ha goda utsikter för en fortsättning.

 


Regi: Simoné Kallio och Rolf Mattfolk  

På scen: Robert Axén, Ida Björkman, Rolf Carlson, Catarina Forsström, Alina Hurttasalo, Jenna Ingves, Malin Jeppe, Mikael Kamlin, Simoné Kallio, Jessica Lillkull, Rasmus Lillkull, Rolf Mattfolk, Ole Mattila, Dominique Myllymäki, Ida-Helena Patoranta, Helena Patoranta, Emma Perjus, Mikael Perjus, Elias Rantala, Meri-Juulia Pihlaja, Mahias Thjissen, Marina Toivanen

Musik: Ida Björkman, Christian Järvistö, Rasmus Lillkull, Mathias Thjissen

Texter: Ida Björkman, Mikael Bodman, Stina Engvall, Catarina Forsström, Simoné Kallio, Janne Lindström, Rolf Mattfolk, Ole Mattila, Nils Odelius, Helena Patoranta, Mikael Perjus, Peter Söderlund

Ljud och ljus: Joachim Solborg

Scenografi och rekvisita: Bo Bergvik, Jarkko Ikkelä-Koski, Ole Mattila, Jari Rantala, Peter Sundell, Hilkka Wilhelms, Ådjers Reija

Smink: Camilla Rosendal


Ännu finns två chanser att se Braherevyn:

Fre 12.1 kl. 19.30
Lö 13.1 kl. 19.00

Boka plats till revyn via hemsidan: www.brahegarden.com

Sofia Sundholm
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: