61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar
61823_t.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.
Sofia Sundholm
61825_t.jpg

Lokala lustigheter på Brahegården

Braherevyn Kåm å kuck består av drygt tjugo finurliga och snabba nummer. Skämten om lokala händelser och personer haglar tätt i årets revy.
Sofia Sundholm
61849_t.jpg

Nytändning för Karlebyrevyn

Nytänk är ledordet för årets Karlebyrevy. Revygänget vid Jungsborg blandar traditionella revysketcher med imponerande sång- och dansnummer i äkta musikalanda kryddat med smarta tekniska lösningar.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

61825.jpg

Lokala lustigheter på Brahegården

09.01.2018 kl. 14:13
Braherevyn Kåm å kuck består av drygt tjugo finurliga och snabba nummer. Skämten om lokala händelser och personer haglar tätt i årets revy.

Kåm å Kuck är namnet på årets revy i Brahegården i Kristinestad. Revyn fokuserar på det lokala, men även globala händelser vävs finurligt in i sketcherna. Tempot är rappt från start, och aktörerna verkar ha vanan inne när ÖP är på plats. Replikerna är välinövade och skämten hamnar med rätt timing in i händelseförloppet.

 

Parkstädare gör fynd. En portfölj som innehåller många minusaffärer är inte en munter syn för de fyra damerna. Från vänster: Catarina Forsström, Helena Patoranta, Marina Toivanen och Emma Perjus.

 

Scenografin består av snickrade kulisser, men också av projicerade bilder. Bilderna visar på ett enkelt sätt var sketchen utspelar sig och ändras vartefter händelsen förändras. Något som också är trevligt inslag i scenografin är skärmen där det visas både bilder och filmklipp. 

"Vann ska ja va'?" är frågan den kringflyttande sjöjungfrun ställer sig. Ett fenomenalt sångnummer framfört av Catarina Forsström.

 

I Brahgården är det starkaste kortet absolut kupletterna. Sjöjungfrun Catarina Forsström, Svarta damen med Meri-Juulia Pihlaja och He sji'te se entå med Rasmus Lillkull och Jessica Lillkull är några av de sånger som är roliga och proffsigt framförda. Och när alla aktörer stårt på scenen och sjunger samtidigt lyfter nästan taket på Brahegården. Musikerna ackompanjerar snyggt och stjäl aldrig showen, fastän de också skulle förtjäna en plats i rampljuset.

 

När ord som stegring, att springa på vessan, och frågan om det spetar på magan då man har på sig farmare? är oförståelig smörja när man ringer från Sverige är det inte helt lätt att få medicinsk hjälp från Kristinestad.

 

Revyn i Brahegården ger det man förväntar sig av en revy. Språkliga lustigheter, lokala skämt med glirningar åt politiker och en rejäl dos med fysiska dråpligheter. Något som också görs snyggt i Kåm å kuck är mellannummer med lugnare dans till musik med snygga ljuseffekter. Sådana mellannummer tillför både en andningspaus åt publiken, men också ett bevis på att det finns mera kunnande på scen än komik.

Dock märks det i vissa sketcher att man försökt vara lustigare än vad som krävts, och någon kunde kanske ha gjort ett sista varv med suddgummit i manuset för att nå fram till poängen snabbare. Det är många medverkande i revyn, både på och utanför scenen, och att hålla i trådarna för så många personer kräver god organisationsförmåga. Detta har helt klart lyckats i Brahegården. Och med så många unga talanger på scenen ser revyn ut att ha goda utsikter för en fortsättning.

 


Regi: Simoné Kallio och Rolf Mattfolk  

På scen: Robert Axén, Ida Björkman, Rolf Carlson, Catarina Forsström, Alina Hurttasalo, Jenna Ingves, Malin Jeppe, Mikael Kamlin, Simoné Kallio, Jessica Lillkull, Rasmus Lillkull, Rolf Mattfolk, Ole Mattila, Dominique Myllymäki, Ida-Helena Patoranta, Helena Patoranta, Emma Perjus, Mikael Perjus, Elias Rantala, Meri-Juulia Pihlaja, Mahias Thjissen, Marina Toivanen

Musik: Ida Björkman, Christian Järvistö, Rasmus Lillkull, Mathias Thjissen

Texter: Ida Björkman, Mikael Bodman, Stina Engvall, Catarina Forsström, Simoné Kallio, Janne Lindström, Rolf Mattfolk, Ole Mattila, Nils Odelius, Helena Patoranta, Mikael Perjus, Peter Söderlund

Ljud och ljus: Joachim Solborg

Scenografi och rekvisita: Bo Bergvik, Jarkko Ikkelä-Koski, Ole Mattila, Jari Rantala, Peter Sundell, Hilkka Wilhelms, Ådjers Reija

Smink: Camilla Rosendal


Ännu finns två chanser att se Braherevyn:

Fre 12.1 kl. 19.30
Lö 13.1 kl. 19.00

Boka plats till revyn via hemsidan: www.brahegarden.com

Sofia Sundholm
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: