64211_t.jpg

Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP
63995_t.jpg

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård
63812_t.jpg

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU
63696_t.jpg

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU
63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

45360.jpg

Mötesplats för österbottnisk musik

08.09.2015 kl. 14:36
Det råder ingen brist på musikalitet i Österbotten. Men musikerna kunde bli bättre på att marknadsföra sig själva, säger Sven Wannäs som är en av arrangörerna av Ostrobothnia Music Expo. Under tolv timmar är Campus Allegro en samlingspunkt för musiker och musikintresserade som vill ta del av workshoppar, konserter, skivmässa och mingel med artister och företagare inom musikbranschen.

Ostrobothnia Music Expo ordnades för första gången ifjol, och arrangörerna fick blodad tand. I år är det Sven Wannäs, Ulf Skog och Jukki Finholm som med en projektgrupp till sin hjälp håller i trådarna.

Ostrobothnia Music Expo äger rum på lördag den 12 september i Campus Allegro, Jakobstad. Klockan 12 öppnar mässan i aulan där musiker och musikföretagare får visa upp sig. Samtidigt ordnas en skivmässa i samma utrymme. Deltagandet i mässan är gratis både för utställare och besökare.

- Över tjugo utställare har meddelat att de kommer att vara på plats, men ännu fler ryms med. Det är ett bra tillfälle att visa upp sig på, säger Wannäs.

Under eftermiddagen kommer tyska tour managern Merle Doering att föreläsa under rubriken ”At the office and on the road”.

- Det är nyttigt att få en inblick i vad en tour manager gör, och hur man ska handskas med bokningsbyråer och liknande, säger Wannäs.

Näst ut som föreläsare är Kjell Simosas, radiopratare och medlem i hardcore punkbandet Bob Malmström. Temat för workshoppen är DIY.

EP Rautamaa är gitarrist och låtskrivare, och om man kommer och lyssnar på honom får man tips om allt från scenteknik till råd om hur man sköter kontakten med skivbolag.

I pauserna mellan workshopparna kommer det att vara musikuppträdanden i aulan.

På kvällen blir det mer musik i Shaumansalen. Kjell Simosas fungerar som konferencier under kvällen. Ostrobothnia Music Expo är ett genreöverskridande evenemang, men kvällens konserter går i metallens tecken. Först ut är Kaos Krew, som följs av Tasty Daze. In Divinia är tredje band ut, och Nighon står för kvällens sista spelning som avslutas vid midnatt. Festen fortsätter sedan på Stadshotellet där det svenska bandet Alfahanne står för underhållningen.

Wannäs förhoppning är att evenemanget ska bli årligen återkommande. Ostrobothnia Music Expo har fått ekonomiskt stöd från Svenska Kulturfonden, Svensk-Österbottniska Samfundet och Staden Jakobstad.

En biljett till dagsprogrammet med föreläsningar och workshoppar kostar 10 euro. Kvällsprogrammet med alla konserter i Shaumansalen kostar 15 euro, och vill man delta i både dags-och kvällsprogrammet kan man köpa en kombinationsbiljett för 20 euro. Alla som har en biljett kommer in till Stadshotellets afterparty för rabatterat pris.

Besök http://ostrobothnia-music-expo.fi för mer information.

Bildtext:

Sven Wannäs säger att Ostrobotnia Musix Expo är ett bra tillfälle för musiker att visa upp sig. Foto: Caroline Mård

Caroline Mård
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: