32971_t.jpg

Det brinner i Österbotten

På påsklördag brinner det i många byar runt om i Österbotten. Öp.fi listar vilka ungdomsföreningar som ordnar påskbrasa i år.
SÖU
32969_t.jpg

Fredag och Farbrorn

Här får ni ett påskbrev från farbrorn!
Charles Söderman
32954_t.jpg

Hälsostress – strävan efter välmående och strävandets baksida

Vi lever just nu i en träningsera. I Norden, Finland och Österbotten, är vi mer träningsaktiva och hälsomedvetna än någonsin tidigare. Genom tv, internet, tidningar och våra vänner och bekanta får vi konstant ta del av tips och inspiration till ett hälsosammare liv. Men hur mycket kan vi ta in och leva upp till? När får ord som ”hälsosamt” en motsatt effekt på oss och istället för att bli motiverade känner vi oss allt mer psykiskt stressade?
Lena Törnroos
32930_t.jpg

Hitz genom tiderna i Bygdegården

Den tredje upplagan av upplagan Hitz genom tiderna hade efterlängtad premiär i Malax uf fredagen den 4 april. Johnnys chinchillas bjuder på en show med en blandning av gammalt och nytt i musikväg.
Tobias Udd
32849_t.jpg

Brainstorming med Bygdegårdsprojektet

Genom SÖU:s projekt "Bygdegården" kartläggs föreningarna i svenska Österbotten med hopp om att det bland annat skall leda till ökat samarbete föreningarna emellan. För att inspirera föreningarna ordnas nu fyra brainstorming-föreläsningar där fokus ligger på att komma på ny verksamhet och nya samarbetsformer.
Cecilia Pensar

Läs senaste ÖP här:

 

Tillbaka
6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 2 med bokstäver?