Fler studieplatser på förslag i budgetproposition

6,8 miljarder euro föreslås i anslag för undervisnings- och kulturministeriets förvaltningsområde för 2015. I syfte att förlänga arbetskarriärerna och för att trygga ungas utbildning föreslår man att förverkligandet av ungdomsgarantin säkras och att antalet nybörjarplatser i högskolorna höjs tillfälligt.
ÖP
35373_t.jpg

Byggentusiaster samlades i Åminne

I lördags gick föreningarnas byggmässa av stapeln i Åminne folkpark i Malax. Cirka 400 föreningsaktiva och andra byggentusiaster hade sökt sig till folkparken för få mer information om olika aspekter av byggande.
Cecilia Pensar / Amina Elezovic
35365_t.jpg

Pole Fitness – kärlek vid första snurren?

Nej, så behöver det nog inte vara. Som instruktör kan jag nästan tvärtom intyga att det inte är den första snurren som bidrar till förtjusningen över träningsformen. Den första känslan brukar i allmänhet vara frustration. Frustration över att inte få kroppens muskler att samarbeta till något som ser så enkelt ut. Frustration över att inte våga falla framåt in i snurren. Frustration över att inte ha tillräckligt med grepp. Frustration över att ha för bra grepp. Förtjusningen kommer sedan då ovannämnda faktorer är i samspel, och man har utfört den perfekta snurren.
Tina Westerlund
35364_t.jpg

Bandcamp på DooBop för sista gången

Det hela började för ganska precis ett år sedan, också då i samband med Musik&Talang. Fem oetablerade band från Österbotten hade blivit antagna till SÖU:s Bandcampprojekt. I september i fjol ställde de sig på scenen på DooBop för första gången inom ramen för projektet, och nu på torsdag den 18 september är de tillbaka och denna gång tillsammans med sina svenska Bandcampvänner.
Tobias Udd
35344_t.jpg

Älvtorget – ett litet torg med mycket innehåll

Älvtorget är ett uppskattat evenemang som årligen går av stapeln vid Wasa UF Skatila i Veikars. Där kan besökarna handla närodlade och lokalproducerade varor och delta i olika programpunkter. På lördag (20.9) är det dags för Älvtorgets sista marknadsdag.
Gallina Sandås

Läs senaste ÖP här:

 

Tillbaka
6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 7 med bokstäver?