Kandidaterna för Antonia-priset 2015 är nominerade

Det drar ihop sig till Hangö Teaterträff och kandidaterna för Antonia-priset står klara. De nominerade föreställningarna har utnämnts av en hittills hemlig jury som i år består av fyra kulturkonnässörer. De nominerade är Åbo Svenska Teater: Batman bor inte här längre, Teater Viirus: Det osynliga barnet, Teater Mestola: Felix liv, Svenska Teatern: Fosterlandet, Wasa Teater: Hamlet sade det vackrare samt Wasa Teater/Klockriketeatern/Åbo Svenska Teater/Savonlinnan Teatteri/Kokkolan Kaupunginteatteri: Sylvi. Pristagaren utses under Hangö Teaterträff lördagen den 6 juni.
ÖP
43837_t.jpg

Folkhälsanhuset är boende och mötesplats

ÖP var med på invigningen av Folkhälsanhuset Wasa.
Simone Häggdahl

Ny ÖP ute nu

Om du inte har fått ÖP i postlådan kan du klicka på länken nedan och bland annat läsa om teaterprofilen Anci Holm och ta del av en intervju med Kulturfondens tre regionombudsmän. Dessutom tipsar vi om var det spelas upp till dans i sommar och vilka föreningar som ställer till med sommarteater.
ÖP
43715_t.jpg

Min fotoresa

”Varför började jag fotografera?” är en fråga som jag ställt mig själv den senaste tiden. Vad var det som fick mig att som 28-åring köpa en kamera? Före det hade jag knappt fotograferat någonting. Vad var det som lockade? Jag minns inte att jag en dag tänkte att nu ska jag fotografera djur och natur, men en stor del av motiven var från naturen. Det var allt från blommor och fåglar till landskap. I lågstadiet var jag väldigt intresserad av naturen men det intresset svalnade i tonåren och väcktes på nytt för cirka 10 år sedan.
Jonas Bergqvist
43683_t.jpg

Föreningsbesök på cykel

Byacyklingen är ett gemensamt evenemang som ordnas av Västerhankmo UF, Österhankmo UF, Kvevlax UF, Kvevlax Martha och Petsmo UF. Byacyklingen ordnades för andra gången lördagen den 16 maj mellan klockan 12–16. Evenemanget lockade många glada cyklister trots det blåsiga vädret.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Tillbaka
6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 6 med bokstäver?