54272_t.jpg

Skrattfest i Nedervetil

Nedervetil teater bjuder på klassisk fars med underhållande bortförklaringar, lögner och missförstånd i Gillestugan i höst.
Malin Andtbacka
54261_t.jpg

Höstlovsprogram

Saknar du program för höstlovet? Ingen fara! Öp.fi har listat föreningarnas evenemang med allt från bio och konserter till filmfestival, loppis och teater.
ÖP
54094_t.jpg

Pörtom UF är årets förening!

På lördagen den 8 oktober gick årets Johannesgala av stapeln i Kvevlax UF. Temat för föreningarnas egen gala var glitter och glamour, och värdföreningen Kvevlax UF hade sett till att självaste Maria Montazami hälsade gästerna välkomna. På galan premierades föreningsaktiva som ger det lilla extra för sina föreningar. Under kvällen utsågs även årets förening. Titeln gick i år till Pörtom UF för deras varierande program och förmåga att locka med alla i byn.
ÖP

Nya styrelsemedlemmar i SÖU

På Svenska Österbottens Ungdomsförbunds höstmöte i Kvevlax UF lördagen den 8 oktober fick styrelsen nya representanter. I år var styrelsemedlemmarna för de jämna ringarna samt skolungdomens representant i tur att väljas om eller bytas ut. Nästa år väljs representanter för de udda ringarna, samt ordföranden.
ÖP
53609_t.jpg

Föreningsfestivalen 2016

Den 4-9.10.2016 lyser Föreningsfestivalen upp höstmörkret i Svenskfinland för tionde gången! Temat för festivalveckan är Lev(förenings)livet och ett grundläggande mål med festivalen är att skapa samarbete över ort-, region-, språk- och generationsgränser.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?