42099_t.jpg

Fredag och Farbrorn

Vad har farbrorn hittat på denna vecka? Klicka fram serien så får du se!
Charles Söderman
42085_t.jpg

Föreningar får renoveringsbidrag

Flera österbottniska ungdomsföreningar har beviljats understöd för renovering av föreningshus.
ÖP
42082_t.jpg

​MGP 2015 är här!

Nu har Melodi Grand Prix MGP 2015 kört igång. MGP är en låtskrivartävling för 8- 15 åringar (födda 2000-2007) där finalisterna uppträder med sina egna låtar i den direktsända finalen i Yle Fem den 3 oktober 2015.
ÖP
42043_t.jpg

Börja kitesurfa - vilken utrustning behöver man?

Att börja kitesurfa är rätt så enkelt, för det enda du behöver göra är att gå en kurs för att lära dig grunderna. Men när kursen är slut och du står där med diplomet i handen, vad händer då? Hurudan utrustning ska du köpa hem, och hur undviker du att din nya hobby ruinerar dig?
Lina Björkskog
42012_t.jpg

En förening för unga, av unga

Våra ungdomar lever i en tid som präglas av osäkerhet och ensamhet. Å ena sidan finns det en generellt ljus bild av att finländska barn och ungdomar mår ganska bra: vi konsumerar mindre alkohol, röker mindre och vi äter allt mer grönsaker. På många sätt mår finländska ungdomar bättre än vad vi gjorde för 20-30 år sedan. Men andra faktorer ger inte en lika ljus bild över hur våra unga mår i Finland: allt fler unga äter depressionsmediciner, självskadebeteenden och självmordsförsöken har ökat, samt att ungefär en tiondel av alla unga uppger att de känner sig ensamma. Att det är svårt för unga att hitta jobb eller studieplatser bidrar också till en upplevelse av osäkerhet som reflekteras i samhället överlag.
Ylva Hellgren

Läs senaste ÖP här:

 

Tillbaka
6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 1 med bokstäver?