46610_t.jpg

Vad är nu bättre än heimbaka?

Revyn Heimbaka bjuder på underhållning från början till slut. Malin Olkkola har tillsammans med Österhankmo UF skapat en sammanhängande pjäs där självironi, politik och allt det tokiga lyser upp som en stjärna. Möjligtvis en nordstjärna.
Jan Lindholm
46462_t.jpg

En mördare mitt ibland oss

Ett snöoväder drar över den engelska landsbygden samtidigt som radionyheterna berättar om ett strypmord i London. En kvinna har bragts om livet och den oidentifierade mördaren är fortfarande på fri fot. Värdshusvärdarna Mollie och Giles Ralston har dock annat att tänka på, deras herrgårdspensionat har just öppnat och de väntar spänt på de första gästerna. Juthbacka Teater har tagit sig an Agatha Christies ”Råttfällan” och det är inte konstigt att pjäsen har spelats konstant i över 60 år. Det är en elegant föreställning där mördaren avslöjas först i slutminuterna.
Caroline Mård
46435_t.jpg

En nytänkande politisk generation

Då jag skriver dessa rader befinner jag mig på en ungdomspolitisk konferens i Köpenhamn, där jag nu i ett par dagars tid lyssnat på anföranden av statsvetare och politiker från hela Norden. Alla de har i sina inlägg försökt besvara samma frågor. Varför är de ungas röstdeltagande så lågt? Varför engagerar sig ungdomar inte partipolitiskt? Vad skall man göra för att väcka ungdomars intresse för samhällsfrågor?
Calle Koskela
46407_t.jpg

Österhankmo UF firar med revy

Den 7 november klockan 19 går ridån upp för Österhankmo UF:s revy ”Heimbaka”. Nästan på dagen 90 år tidigare invigdes föreningens lokal, och vad är väl bättre än att fira detta med en revy?
Ulrika Nabb
46396_t.jpg

Johannesprisen är utdelade!

Johannesgalan ordnas av Svenska Österbottens Ungdomsförbund och är ungdomsrörelsens egen Oscarsgala. Karperö UF, fjolårets segrare i kategorin årets förening, var värd för galan lördagen den 31 oktober. Festens höjdpunkt var prisutdelningen där vinnarna av Johannesprisen korades.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Tillbaka
6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Siffran 3 med bokstäver?