55260_t.jpg

Drömmar och magi i Jeppis

"Tärningen är kastad" är titeln på en lokalproducerad långfilm om drömmar och magi som utspelar sig i Jakobstad. Leonid Lopatin är mannen bakom filmen och han står för både manus och regi.
Malin Andtbacka
54775_t.jpg

Spex i Koskö bjuder till skrattfest

Bankvalv, statuspryl, och spargris... Kärt barn har många namn. Utedasset har återigen placerats på Kosköscenen i spexet "Råsk såm råsk" som hade urpremiär år 2001.
Sofia Sundholm
54744_t.jpg

Humor på fullaste allvar

En sak är klar, Juthbacka Teater upphör aldrig att överraska. Onsdagen den 9 november gick ridån upp för Hasse och Tages lustspel ”Fröken Fleggmans mustasch”. Trots att manuset har 34 år på nacken lyckas skådespelarna göra det relevant och roligt än i dag.
Caroline Mård
54646_t.jpg

I Jeppo hittar man i mörkret

Det sägs att det är mörkt i Jeppo, men åtminstone i revyn på Jeppo Uf finns många ljusglimtar.
Sofia Sundholm

Det händer i november

Tycker du att november är kall, mörk och grå? Våra medlemsföreningar har fyllt månaden med massor av evenemang från teater, middag och dans till shoppingresor, julmarknader och filmkvällar!
ÖP

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

6727.jpg

1920-1930-tals kläder sökes!

Publicerad 23.07.2009 kl. 09:35
Inom projektet Swing it söker nu SÖU kläder som ska användas i ett framförande. Har du tidsenliga kläder från dessa årtionden? Passa på och töm gammla lager nu.

Hej!

Jag, Jenny, söker 1920- och 30-tals kläder till dans- och teaterprojektet Swing it. Kläderna skall användas under ett framförande den 12:e september, men behöver vara mig tillhanda redan under augusti för provning. Jag är i stort behov av herrkostymer!! Men även klänningar, kjolar, hattar, hängslen, skor, byxor o.s.v. önskas. Kläderna får gärna vara av festligare modell, men allt beaktas.

Vet du med dig att du har någonting som jag skulle kunna ha nytta av hemma på din vind, vid din teaterförening/hembygdsförening, hos någon gammal släkting eller vet du vart jag skulle kunna vända mig så hör av dig!!!

Jenny Holm, projektansvarig för Swing it
Jennyh@sou.fi – 06-320 5013
 

Text: Jenny Holm, bild: Harriet Snellman
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver?