54272_t.jpg

Skrattfest i Nedervetil

Nedervetil teater bjuder på klassisk fars med underhållande bortförklaringar, lögner och missförstånd i Gillestugan i höst.
Malin Andtbacka
54261_t.jpg

Höstlovsprogram

Saknar du program för höstlovet? Ingen fara! Öp.fi har listat föreningarnas evenemang med allt från bio och konserter till filmfestival, loppis och teater.
ÖP
54094_t.jpg

Pörtom UF är årets förening!

På lördagen den 8 oktober gick årets Johannesgala av stapeln i Kvevlax UF. Temat för föreningarnas egen gala var glitter och glamour, och värdföreningen Kvevlax UF hade sett till att självaste Maria Montazami hälsade gästerna välkomna. På galan premierades föreningsaktiva som ger det lilla extra för sina föreningar. Under kvällen utsågs även årets förening. Titeln gick i år till Pörtom UF för deras varierande program och förmåga att locka med alla i byn.
ÖP

Nya styrelsemedlemmar i SÖU

På Svenska Österbottens Ungdomsförbunds höstmöte i Kvevlax UF lördagen den 8 oktober fick styrelsen nya representanter. I år var styrelsemedlemmarna för de jämna ringarna samt skolungdomens representant i tur att väljas om eller bytas ut. Nästa år väljs representanter för de udda ringarna, samt ordföranden.
ÖP
53609_t.jpg

Föreningsfestivalen 2016

Den 4-9.10.2016 lyser Föreningsfestivalen upp höstmörkret i Svenskfinland för tionde gången! Temat för festivalveckan är Lev(förenings)livet och ett grundläggande mål med festivalen är att skapa samarbete över ort-, region-, språk- och generationsgränser.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

54272_t.jpg

Skrattfest i Nedervetil

Nedervetil teater bjuder på klassisk fars med underhållande bortförklaringar, lögner och missförstånd i Gillestugan i höst.Läs mera »
Malin Andtbacka
54261_t.jpg

Höstlovsprogram

Saknar du program för höstlovet? Ingen fara! Öp.fi har listat föreningarnas evenemang med allt från bio och konserter till filmfestival, loppis och teater.Läs mera »
ÖP
54094_t.jpg

Pörtom UF är årets förening!

På lördagen den 8 oktober gick årets Johannesgala av stapeln i Kvevlax UF. Temat för föreningarnas egen gala var glitter och glamour, och värdföreningen Kvevlax UF hade sett till att självaste Maria Montazami hälsade gästerna välkomna. På galan premierades föreningsaktiva som ger det lilla extra för sina föreningar. Under kvällen utsågs även årets förening. Titeln gick i år till Pörtom UF för deras varierande program och förmåga att locka med alla i byn.Läs mera »
ÖP

Nya styrelsemedlemmar i SÖU

På Svenska Österbottens Ungdomsförbunds höstmöte i Kvevlax UF lördagen den 8 oktober fick styrelsen nya representanter. I år var styrelsemedlemmarna för de jämna ringarna samt skolungdomens representant i tur att väljas om eller bytas ut. Nästa år väljs representanter för de udda ringarna, samt ordföranden.Läs mera »
ÖP
53609_t.jpg

Föreningsfestivalen 2016

Den 4-9.10.2016 lyser Föreningsfestivalen upp höstmörkret i Svenskfinland för tionde gången! Temat för festivalveckan är Lev(förenings)livet och ett grundläggande mål med festivalen är att skapa samarbete över ort-, region-, språk- och generationsgränser.Läs mera »
ÖP
53381_t.jpg

Lisa Miskovsky gästar Musik & Talang!

Vi kan nu meddela att en av Sveriges största artister och låtskrivare med inte midre än över 200 000 exemplar sålda soloalbum i bagaget gästar årets kongress!Läs mera »
ÖP
53378_t.jpg

Grundkurs för ordningsvakter

Under hösten ordnar SÖU grundkurser för ordningsvakter i både Vasa och Esse i samarbete med SFV-bildning. Passa på och gå utbildningen före årsskiftet då den blir både längre och dyrare.Läs mera »
ÖP
53189_t.jpg

Johannespriset: Årets Förening

Årets förening är en grupp som har vidareutvecklat sin verksamhet. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar deras arbete. Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt.Läs mera »
ÖP
53188_t.jpg

Johannespriset: Årets Johannes

Årets Johannes kan lika gärna vara en Johanna. Pristagaren är en person som aktivt arbetar för eller med unga. Åldersmässigt kan personen vara från 5 till 105, det viktiga är att hen gör något för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga. Mottagaren kan även vara en grupp eller organisation.Läs mera »
ÖP
53187_t.jpg

Johannespriset: Årets Inventarie

I varje förening finns en person som alltid är där, med en enorm kärlek och omsorg om sin förening. De arbetar oftast i det tysta, ser till att dörren alltid är öppen, kaffet alltid är kokat och att sådant man inte ser fungerar som det ska. Årets Inventarie kan även vara en person som under många år ihärdigt skött en förtroendepost eller annan uppgift i sin förening.Läs mera »
ÖP