46610_t.jpg

Vad är nu bättre än heimbaka?

Revyn Heimbaka bjuder på underhållning från början till slut. Malin Olkkola har tillsammans med Österhankmo UF skapat en sammanhängande pjäs där självironi, politik och allt det tokiga lyser upp som en stjärna. Möjligtvis en nordstjärna.
Jan Lindholm
46462_t.jpg

En mördare mitt ibland oss

Ett snöoväder drar över den engelska landsbygden samtidigt som radionyheterna berättar om ett strypmord i London. En kvinna har bragts om livet och den oidentifierade mördaren är fortfarande på fri fot. Värdshusvärdarna Mollie och Giles Ralston har dock annat att tänka på, deras herrgårdspensionat har just öppnat och de väntar spänt på de första gästerna. Juthbacka Teater har tagit sig an Agatha Christies ”Råttfällan” och det är inte konstigt att pjäsen har spelats konstant i över 60 år. Det är en elegant föreställning där mördaren avslöjas först i slutminuterna.
Caroline Mård
46435_t.jpg

En nytänkande politisk generation

Då jag skriver dessa rader befinner jag mig på en ungdomspolitisk konferens i Köpenhamn, där jag nu i ett par dagars tid lyssnat på anföranden av statsvetare och politiker från hela Norden. Alla de har i sina inlägg försökt besvara samma frågor. Varför är de ungas röstdeltagande så lågt? Varför engagerar sig ungdomar inte partipolitiskt? Vad skall man göra för att väcka ungdomars intresse för samhällsfrågor?
Calle Koskela
46407_t.jpg

Österhankmo UF firar med revy

Den 7 november klockan 19 går ridån upp för Österhankmo UF:s revy ”Heimbaka”. Nästan på dagen 90 år tidigare invigdes föreningens lokal, och vad är väl bättre än att fira detta med en revy?
Ulrika Nabb
46396_t.jpg

Johannesprisen är utdelade!

Johannesgalan ordnas av Svenska Österbottens Ungdomsförbund och är ungdomsrörelsens egen Oscarsgala. Karperö UF, fjolårets segrare i kategorin årets förening, var värd för galan lördagen den 31 oktober. Festens höjdpunkt var prisutdelningen där vinnarna av Johannesprisen korades.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

46610_t.jpg

Vad är nu bättre än heimbaka?

Revyn Heimbaka bjuder på underhållning från början till slut. Malin Olkkola har tillsammans med Österhankmo UF skapat en sammanhängande pjäs där självironi, politik och allt det tokiga lyser upp som en stjärna. Möjligtvis en nordstjärna.Läs mera »
Jan Lindholm
46462_t.jpg

En mördare mitt ibland oss

Ett snöoväder drar över den engelska landsbygden samtidigt som radionyheterna berättar om ett strypmord i London. En kvinna har bragts om livet och den oidentifierade mördaren är fortfarande på fri fot. Värdshusvärdarna Mollie och Giles Ralston har dock annat att tänka på, deras herrgårdspensionat har just öppnat och de väntar spänt på de första gästerna. Juthbacka Teater har tagit sig an Agatha Christies ”Råttfällan” och det är inte konstigt att pjäsen har spelats konstant i över 60 år. Det är en elegant föreställning där mördaren avslöjas först i slutminuterna.Läs mera »
Caroline Mård
46435_t.jpg

En nytänkande politisk generation

Då jag skriver dessa rader befinner jag mig på en ungdomspolitisk konferens i Köpenhamn, där jag nu i ett par dagars tid lyssnat på anföranden av statsvetare och politiker från hela Norden. Alla de har i sina inlägg försökt besvara samma frågor. Varför är de ungas röstdeltagande så lågt? Varför engagerar sig ungdomar inte partipolitiskt? Vad skall man göra för att väcka ungdomars intresse för samhällsfrågor? Läs mera »
Calle Koskela
46407_t.jpg

Österhankmo UF firar med revy

Den 7 november klockan 19 går ridån upp för Österhankmo UF:s revy ”Heimbaka”. Nästan på dagen 90 år tidigare invigdes föreningens lokal, och vad är väl bättre än att fira detta med en revy?Läs mera »
Ulrika Nabb
46396_t.jpg

Johannesprisen är utdelade!

Johannesgalan ordnas av Svenska Österbottens Ungdomsförbund och är ungdomsrörelsens egen Oscarsgala. Karperö UF, fjolårets segrare i kategorin årets förening, var värd för galan lördagen den 31 oktober. Festens höjdpunkt var prisutdelningen där vinnarna av Johannesprisen korades. Läs mera »
ÖP
46392_t.jpg

Nya styrelsemedlemmar i SÖU

På Svenska Österbottens Ungdomsförbunds höstmöte i Karperö UF den 31 oktober valdes nya medlemmar till förbundets styrelse. I år var styrelsemedlemmarna för de udda ringarna i tur att väljas om eller bytas ut. Johan Häggblom blev omvald på posten som styrelseordförande.Läs mera »
ÖP
46325_t.jpg

Pidro VM har avgjorts

Måndagen den 26 oktober spelades det årligen återkommande Pidro VM. Turneringen ägde rum i Smedsby UF:s lokal. För andra året i rad tog Viking Tallgren och Hans Svan från Smedsby uf hem segern.Läs mera »
Kent Rönn
46324_t.jpg

Cirkusen har kommit till stan

Med en trumpetfanfar inleds Teater Jacobs tjugoförsta Goja som i år utlovas vara en riktig cirkus. Som vanligt är det lokala händelser i Jakobstad som passerar revy på scenen i Brandkårshuset, och bland annat tågbommarna, torggropen och Hollywoodfrun Maria Montazamis besök i staden lyfts fram.Läs mera »
Caroline Mård
46248_t.jpg

Tre frågor med Marina Lindell

Seminariet “Under luppen: Ungas delaktighet och inflytande” ordnas den 1 december i Vasa. Inför seminariet låter vi personer med koppling till evenemanget svara på tre snabba frågor på temat ungas delaktighet. Marina Lindell drar en workshop på seminariet där det bland annat diskuteras hur man kan vara med och påverka. I intervjun berättar hon mera om workshopen samt diskuterar nya påverkningskanaler för unga. Läs mera »
Irene Hagman
46237_t.jpg

Ja, vann e riktigt Jeppo?

Är det en by i Nykarleby kommun eller en forntida civilisation som var först på månen? Svårt att säga. Det som i alla fall borde vara allmän fakta är att det finns en otrolig talang i denna by, och mera specifikt, de verksamma inom Jeppo uf.Läs mera »
Jan Lindholm