43455_t.jpg

Studerande tar sig an kriget

Människans mörka sida var utgångspunkten när de studerande på årskurs 1 på Novias scenkonstlinje planerade föreställningen ”Blommor på Slagfältet”. Föreställningen baseras på tre olika verk, och tar tydlig ställning mot krig.
Caroline Mård
43399_t.jpg

Föreningar firar första maj

Det är full aktivitet i många föreningar på Valborg och första maj. Kolla in ÖP:s lista och se vart du ska styra stegen om du vill ha mjöd och munkar, ansiktsmålning, ponnyridning eller mete.
ÖP
43389_t.jpg

Här fyndar du i sommar

Loppisivern breder ut sig över Österbotten. För den som vill vara miljömedveten eller bara söker efter ett fynd är lopptorgen ett hett tips. ÖP har sammanställt en lista över vårens och sommarens loppisar.
ÖP
43351_t.jpg

Vart är popmusiken på väg?

Idoldomaren och låtskrivarfenomenet Andreas Carlsson (SE) är en av flera intressanta gäster på Musik & Talang som ordnas för femte gången i höst.
ÖP

ÖP ute nu!

I årets fjärde nummer kan du läsa om hur allt fler föreningar hoppar på loppistrenden, samt inspireras av Tommy Westlin som sköter sina företag från en paradisstrand i Thailand.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

43455_t.jpg

Studerande tar sig an kriget

Människans mörka sida var utgångspunkten när de studerande på årskurs 1 på Novias scenkonstlinje planerade föreställningen ”Blommor på Slagfältet”. Föreställningen baseras på tre olika verk, och tar tydlig ställning mot krig.Läs mera »
Caroline Mård
43399_t.jpg

Föreningar firar första maj

Det är full aktivitet i många föreningar på Valborg och första maj. Kolla in ÖP:s lista och se vart du ska styra stegen om du vill ha mjöd och munkar, ansiktsmålning, ponnyridning eller mete.Läs mera »
ÖP
43389_t.jpg

Här fyndar du i sommar

Loppisivern breder ut sig över Österbotten. För den som vill vara miljömedveten eller bara söker efter ett fynd är lopptorgen ett hett tips. ÖP har sammanställt en lista över vårens och sommarens loppisar.Läs mera »
ÖP
43351_t.jpg

Vart är popmusiken på väg?

Idoldomaren och låtskrivarfenomenet Andreas Carlsson (SE) är en av flera intressanta gäster på Musik & Talang som ordnas för femte gången i höst.Läs mera »
ÖP

ÖP ute nu!

I årets fjärde nummer kan du läsa om hur allt fler föreningar hoppar på loppistrenden, samt inspireras av Tommy Westlin som sköter sina företag från en paradisstrand i Thailand.Läs mera »
ÖP
43277_t.jpg

Samspelt förening fyller 100

Karperö UF är föreningen som ser möjligheter i stället för problem. Målet är att fylla föreningshuset med olika aktiviteter från morgon till kväll.Läs mera »
Caroline Mård
43209_t.jpg

Saknar du serveringspass?

Har ni koll på att alla som serverar på föreningens tillställningar har serveringspass? Nu erbjuder SÖU en kurs för att få serveringspassen i skick till sommaren! Läs mera »
ÖP

SSF söker verksamhetsledare

Svenska Studieförbundet SSF är ett centralförbund för 56 finlandssvenska förbund. Förbundet söker en verksamhetsledare från och med hösten.Läs mera »
ÖP
43127_t.jpg

Hållbar utveckling framtidens melodi

Tisdagen den 14 april var Jan Forsmark från Sverige över till Vasa och föreläste på Loftet om Transition towns-rörelsen. Föreläsningen handlade om hållbar utveckling i lokalsamhället, och vilka hot som just nu finns i våra länder.Läs mera »
Simone Häggdahl
43098_t.jpg

Konfliktkalas på Hangö teaterträff

Hangö teaterträff ordnas i sommar den 4-7 juni för tjugofjärde året i rad. Temat för festivalen i år är konflikter och relationer.Läs mera »
ÖP