Nya chanser att se Ståormåon

Missade du UF Svanens hyllade revy ifjol? Nu har du ett gyllene tillfälle att rätta till det. Revygänget ger två föreställningar i Monå den här helgen, och nästa vecka bär det av till Sverige.
ÖP
42189_t.jpg

Börja kitesurfa - tips på de bästa kitesurfingspotsen

Sedan jag började kitesurfa för cirka sex år sedan så har det blivit en hel del åkande både i hemknutarna men också utomlands. Solbadande och paraplydrinkar på semesterresorna har bytts ut mot fartfyllda kitesurfingsemestrar på blåsiga sandstränder.
Lina Björkskog

Nytt nummer av ÖP

I årets andra ÖP skriver vi bland annat om föreningarnas säsongsöppning, livet på Malakta och gör ett svep över revyerna som spelas just nu.
ÖP
42158_t.jpg

Starka prestationer i Purmo

Jakt är ett aktuellt tema i årets Purmorevy. Både kvinnor, björnar och myggor är eftertraktade byten. ”Vilt men breitt” visar att det har varit ett händelserikt år i Purmo, och lagom till premiären har Purmogården fått en ansiktslyftning.
Caroline Mård
42154_t.jpg

Bättre begagnat på Övermarkrevyn

För andra gången sedan revytraditionen återuppstod är vi tillbaka i Övermark UF. Vi möts än en gång av ljuva toner från bandet som underhåller oss i väntan på att revyn skall dra igång.
Amanda Sigfrids

Läs senaste ÖP här:

 

Nya chanser att se Ståormåon

Missade du UF Svanens hyllade revy ifjol? Nu har du ett gyllene tillfälle att rätta till det. Revygänget ger två föreställningar i Monå den här helgen, och nästa vecka bär det av till Sverige.Läs mera »
ÖP
42189_t.jpg

Börja kitesurfa - tips på de bästa kitesurfingspotsen

Sedan jag började kitesurfa för cirka sex år sedan så har det blivit en hel del åkande både i hemknutarna men också utomlands. Solbadande och paraplydrinkar på semesterresorna har bytts ut mot fartfyllda kitesurfingsemestrar på blåsiga sandstränder.Läs mera »
Lina Björkskog

Nytt nummer av ÖP

I årets andra ÖP skriver vi bland annat om föreningarnas säsongsöppning, livet på Malakta och gör ett svep över revyerna som spelas just nu.Läs mera »
ÖP
42158_t.jpg

Starka prestationer i Purmo

Jakt är ett aktuellt tema i årets Purmorevy. Både kvinnor, björnar och myggor är eftertraktade byten. ”Vilt men breitt” visar att det har varit ett händelserikt år i Purmo, och lagom till premiären har Purmogården fått en ansiktslyftning.Läs mera »
Caroline Mård
42154_t.jpg

Bättre begagnat på Övermarkrevyn

För andra gången sedan revytraditionen återuppstod är vi tillbaka i Övermark UF. Vi möts än en gång av ljuva toner från bandet som underhåller oss i väntan på att revyn skall dra igång.Läs mera »
Amanda Sigfrids
42099_t.jpg

Fredag och Farbrorn

Vad har farbrorn hittat på denna vecka? Klicka fram serien så får du se!Läs mera »
Charles Söderman
42085_t.jpg

Föreningar får renoveringsbidrag

Flera österbottniska ungdomsföreningar har beviljats understöd för renovering av föreningshus.Läs mera »
ÖP
42012_t.jpg

En förening för unga, av unga

Våra ungdomar lever i en tid som präglas av osäkerhet och ensamhet. Å ena sidan finns det en generellt ljus bild av att finländska barn och ungdomar mår ganska bra: vi konsumerar mindre alkohol, röker mindre och vi äter allt mer grönsaker. På många sätt mår finländska ungdomar bättre än vad vi gjorde för 20-30 år sedan. Men andra faktorer ger inte en lika ljus bild över hur våra unga mår i Finland: allt fler unga äter depressionsmediciner, självskadebeteenden och självmordsförsöken har ökat, samt att ungefär en tiondel av alla unga uppger att de känner sig ensamma. Att det är svårt för unga att hitta jobb eller studieplatser bidrar också till en upplevelse av osäkerhet som reflekteras i samhället överlag.Läs mera »
Ylva Hellgren
41998_t.jpg

Dags för Revysion i Vörå!

I lördags var det dags för revypremiär i Vörå. Den som följt med i dagspressen har knappast undkommit den senaste tidens kommunala oroligheter vilket även märktes i revyn.Läs mera »
Josip