Kandidaterna för Antonia-priset 2015 är nominerade

Det drar ihop sig till Hangö Teaterträff och kandidaterna för Antonia-priset står klara. De nominerade föreställningarna har utnämnts av en hittills hemlig jury som i år består av fyra kulturkonnässörer. De nominerade är Åbo Svenska Teater: Batman bor inte här längre, Teater Viirus: Det osynliga barnet, Teater Mestola: Felix liv, Svenska Teatern: Fosterlandet, Wasa Teater: Hamlet sade det vackrare samt Wasa Teater/Klockriketeatern/Åbo Svenska Teater/Savonlinnan Teatteri/Kokkolan Kaupunginteatteri: Sylvi. Pristagaren utses under Hangö Teaterträff lördagen den 6 juni.
ÖP
43837_t.jpg

Folkhälsanhuset är boende och mötesplats

ÖP var med på invigningen av Folkhälsanhuset Wasa.
Simone Häggdahl

Ny ÖP ute nu

Om du inte har fått ÖP i postlådan kan du klicka på länken nedan och bland annat läsa om teaterprofilen Anci Holm och ta del av en intervju med Kulturfondens tre regionombudsmän. Dessutom tipsar vi om var det spelas upp till dans i sommar och vilka föreningar som ställer till med sommarteater.
ÖP
43715_t.jpg

Min fotoresa

”Varför började jag fotografera?” är en fråga som jag ställt mig själv den senaste tiden. Vad var det som fick mig att som 28-åring köpa en kamera? Före det hade jag knappt fotograferat någonting. Vad var det som lockade? Jag minns inte att jag en dag tänkte att nu ska jag fotografera djur och natur, men en stor del av motiven var från naturen. Det var allt från blommor och fåglar till landskap. I lågstadiet var jag väldigt intresserad av naturen men det intresset svalnade i tonåren och väcktes på nytt för cirka 10 år sedan.
Jonas Bergqvist
43683_t.jpg

Föreningsbesök på cykel

Byacyklingen är ett gemensamt evenemang som ordnas av Västerhankmo UF, Österhankmo UF, Kvevlax UF, Kvevlax Martha och Petsmo UF. Byacyklingen ordnades för andra gången lördagen den 16 maj mellan klockan 12–16. Evenemanget lockade många glada cyklister trots det blåsiga vädret.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Kandidaterna för Antonia-priset 2015 är nominerade

Det drar ihop sig till Hangö Teaterträff och kandidaterna för Antonia-priset står klara. De nominerade föreställningarna har utnämnts av en hittills hemlig jury som i år består av fyra kulturkonnässörer. De nominerade är Åbo Svenska Teater: Batman bor inte här längre, Teater Viirus: Det osynliga barnet, Teater Mestola: Felix liv, Svenska Teatern: Fosterlandet, Wasa Teater: Hamlet sade det vackrare samt Wasa Teater/Klockriketeatern/Åbo Svenska Teater/Savonlinnan Teatteri/Kokkolan Kaupunginteatteri: Sylvi. Pristagaren utses under Hangö Teaterträff lördagen den 6 juni.Läs mera »
ÖP
43837_t.jpg

Folkhälsanhuset är boende och mötesplats

ÖP var med på invigningen av Folkhälsanhuset Wasa. Läs mera »
Simone Häggdahl

Ny ÖP ute nu

Om du inte har fått ÖP i postlådan kan du klicka på länken nedan och bland annat läsa om teaterprofilen Anci Holm och ta del av en intervju med Kulturfondens tre regionombudsmän. Dessutom tipsar vi om var det spelas upp till dans i sommar och vilka föreningar som ställer till med sommarteater.Läs mera »
ÖP
43715_t.jpg

Min fotoresa

”Varför började jag fotografera?” är en fråga som jag ställt mig själv den senaste tiden. Vad var det som fick mig att som 28-åring köpa en kamera? Före det hade jag knappt fotograferat någonting. Vad var det som lockade? Jag minns inte att jag en dag tänkte att nu ska jag fotografera djur och natur, men en stor del av motiven var från naturen. Det var allt från blommor och fåglar till landskap. I lågstadiet var jag väldigt intresserad av naturen men det intresset svalnade i tonåren och väcktes på nytt för cirka 10 år sedan.Läs mera »
Jonas Bergqvist
43683_t.jpg

Föreningsbesök på cykel

Byacyklingen är ett gemensamt evenemang som ordnas av Västerhankmo UF, Österhankmo UF, Kvevlax UF, Kvevlax Martha och Petsmo UF. Byacyklingen ordnades för andra gången lördagen den 16 maj mellan klockan 12–16. Evenemanget lockade många glada cyklister trots det blåsiga vädret.Läs mera »
ÖP
43680_t.jpg

Att stöda och få stöd

Att tillhöra en sexuell minoritet kan vara svårt för vissa människor, speciellt om individen i fråga känner sig ensam eller inte får det stöd som denne behöver. Att inte ha stöd, kan kännas tungt för en ung person, eller vilken person som helst för den delen. Många unga är oroliga över vad föräldrar och vänner ska säga om de berättar att de tillhör en sexuell minoritet. Nu finns en ny ungdomsgrupp för HBTQ-personer i Vasa. Läs mera »
Julia Nyback
43389_t.jpg

Här fyndar du i sommar

Loppisivern breder ut sig över Österbotten. För den som vill vara miljömedveten eller bara söker efter ett fynd är lopptorgen ett hett tips. ÖP har sammanställt en lista över vårens och sommarens loppisar.Läs mera »
ÖP
43351_t.jpg

Vart är popmusiken på väg?

Idoldomaren och låtskrivarfenomenet Andreas Carlsson (SE) är en av flera intressanta gäster på Musik & Talang som ordnas för femte gången i höst.Läs mera »
ÖP