55260_t.jpg

Drömmar och magi i Jeppis

"Tärningen är kastad" är titeln på en lokalproducerad långfilm om drömmar och magi som utspelar sig i Jakobstad. Leonid Lopatin är mannen bakom filmen och han står för både manus och regi.
Malin Andtbacka
54775_t.jpg

Spex i Koskö bjuder till skrattfest

Bankvalv, statuspryl, och spargris... Kärt barn har många namn. Utedasset har återigen placerats på Kosköscenen i spexet "Råsk såm råsk" som hade urpremiär år 2001.
Sofia Sundholm
54744_t.jpg

Humor på fullaste allvar

En sak är klar, Juthbacka Teater upphör aldrig att överraska. Onsdagen den 9 november gick ridån upp för Hasse och Tages lustspel ”Fröken Fleggmans mustasch”. Trots att manuset har 34 år på nacken lyckas skådespelarna göra det relevant och roligt än i dag.
Caroline Mård
54646_t.jpg

I Jeppo hittar man i mörkret

Det sägs att det är mörkt i Jeppo, men åtminstone i revyn på Jeppo Uf finns många ljusglimtar.
Sofia Sundholm

Det händer i november

Tycker du att november är kall, mörk och grå? Våra medlemsföreningar har fyllt månaden med massor av evenemang från teater, middag och dans till shoppingresor, julmarknader och filmkvällar!
ÖP

I år har SÖU 110-årsjubileum och med anledning av detta har vi gett ut en extratjock jubileumstidning:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

55260_t.jpg

Drömmar och magi i Jeppis

"Tärningen är kastad" är titeln på en lokalproducerad långfilm om drömmar och magi som utspelar sig i Jakobstad. Leonid Lopatin är mannen bakom filmen och han står för både manus och regi.Läs mera »
Malin Andtbacka
54775_t.jpg

Spex i Koskö bjuder till skrattfest

Bankvalv, statuspryl, och spargris... Kärt barn har många namn. Utedasset har återigen placerats på Kosköscenen i spexet "Råsk såm råsk" som hade urpremiär år 2001. Läs mera »
Sofia Sundholm
54744_t.jpg

Humor på fullaste allvar

En sak är klar, Juthbacka Teater upphör aldrig att överraska. Onsdagen den 9 november gick ridån upp för Hasse och Tages lustspel ”Fröken Fleggmans mustasch”. Trots att manuset har 34 år på nacken lyckas skådespelarna göra det relevant och roligt än i dag.Läs mera »
Caroline Mård
54646_t.jpg

I Jeppo hittar man i mörkret

Det sägs att det är mörkt i Jeppo, men åtminstone i revyn på Jeppo Uf finns många ljusglimtar. Läs mera »
Sofia Sundholm

Det händer i november

Tycker du att november är kall, mörk och grå? Våra medlemsföreningar har fyllt månaden med massor av evenemang från teater, middag och dans till shoppingresor, julmarknader och filmkvällar! Läs mera »
ÖP
54633_t.jpg

VM-bucklan gick till Iskmo-Jungsund

Pidro-VM med tre fulla omgångar för alla, och därefter cupspel för de åtta bästa paren genomfördes den sista måndagen i oktober. Det här nya konceptet där alla par fick spela åtminstone tre matcher fick ett gott mottagande av alla deltagare då ingen behövde söka sig hemåt efter enbart en omgång.Läs mera »
ÖP

Modekväll i Österhankmo

Behöver du en ljusglimt i höstmörkret så ska du styra kosan till Österhankmo UF lördagen den 12 november då föreningen ställer till med en Fashion Night.Läs mera »
ÖP
54532_t.jpg

Oväntat äventyr på Jungsborg

”De Sista Medaljerna”, eller ”Viimeiset Mitalit” på originalspråk, är en roman av den finska författaren Sisko Istanmäki (född 1927). Hennes verk har dramatiserats förr i olika uppsättningar, men nu var det dags för Karleby UF att förevisa sin version på Jungsborg. ”De Sista Medaljerna” är historia om två systrar som råkar fira sin födelsedag tillsammans med deras gemensamma ungdomskärlek, den ökända Punakorva, som de trodde hade mött sin skapare för länge sedan.Läs mera »
Jan Lindholm
54272_t.jpg

Skrattfest i Nedervetil

Nedervetil teater bjuder på klassisk fars med underhållande bortförklaringar, lögner och missförstånd i Gillestugan i höst.Läs mera »
Malin Andtbacka
54261_t.jpg

Höstlovsprogram

Saknar du program för höstlovet? Ingen fara! Öp.fi har listat föreningarnas evenemang med allt från bio och konserter till filmfestival, loppis och teater.Läs mera »
ÖP