Musikbranschen intar Vasa

För fjärde året i rad träffas musikbranschen i centrum av Vasa för en tvådagarskongress fullspäckad av ett brett och mångsidigt program. Den 19-20 september möts professionella och hobbyutövare inom musik för att delta i föreläsningar och workshops med nordiska och internationella musikproffs, mingla med branschfolk och ta del av ny finlandssvensk musik.
ÖP

Hungerdagen – årets viktigaste insamling

Varje år ordnar Finlands Röda Kors Operation Hungerdagen är en insamling för att samla in pengar som, via en katastroffond, distribueras till nödställda såväl här hemma som utomlands. I år hålls insamlingen den 18 till 20 september.
Röda Korsets ungdomsutskott i svenska Österbotten
35269_t.jpg

Fredag och Farbrorn

Hög igenkänningsfaktor i dagens serie. Klicka så får ni se!
Charles Söderman

Finland är de långa studietidernas land

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling OECD har publicerat sin årliga indikatorpublikation över utbildningssystemen (Education at a Glance). Den internationella jämförelsen visar att en långsam övergång till högre utbildningsnivå gör att övergången till arbetsmarknaden fördröjs i Finland.
ÖP

Boka pratstund med byggexperter

Föreningarnas Byggmässa närmar sig med stormsteg. Under mässan i Åminne Folkpark på lördagen den 13 september kommer besökarna att kunna bekanta sig med företag som på ett eller annat sätt kan behöva anlitas då man renoverar.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Musikbranschen intar Vasa

För fjärde året i rad träffas musikbranschen i centrum av Vasa för en tvådagarskongress fullspäckad av ett brett och mångsidigt program. Den 19-20 september möts professionella och hobbyutövare inom musik för att delta i föreläsningar och workshops med nordiska och internationella musikproffs, mingla med branschfolk och ta del av ny finlandssvensk musik.Läs mera »
ÖP

Hungerdagen – årets viktigaste insamling

Varje år ordnar Finlands Röda Kors Operation Hungerdagen är en insamling för att samla in pengar som, via en katastroffond, distribueras till nödställda såväl här hemma som utomlands. I år hålls insamlingen den 18 till 20 september. Läs mera »
Röda Korsets ungdomsutskott i svenska Österbotten
35269_t.jpg

Fredag och Farbrorn

Hög igenkänningsfaktor i dagens serie. Klicka så får ni se!Läs mera »
Charles Söderman

Finland är de långa studietidernas land

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling OECD har publicerat sin årliga indikatorpublikation över utbildningssystemen (Education at a Glance). Den internationella jämförelsen visar att en långsam övergång till högre utbildningsnivå gör att övergången till arbetsmarknaden fördröjs i Finland.Läs mera »
ÖP

Boka pratstund med byggexperter

Föreningarnas Byggmässa närmar sig med stormsteg. Under mässan i Åminne Folkpark på lördagen den 13 september kommer besökarna att kunna bekanta sig med företag som på ett eller annat sätt kan behöva anlitas då man renoverar.Läs mera »
ÖP

Hög tid att söka renoveringsbidrag

Den 30 september är den sista dagen man ansöka om understöd för renovering av föreningshus från Finlands Hembygdsförbund.Läs mera »
ÖP