Föreningen som arbetsgivare

Vad är det som gäller då en förening anställer och avlönar personal? Alla föreningar som har funderat på att starta upp en verksamhet som kräver personal kan få svar på sina frågor under en föreläsning i Vasa i september.
ÖP

Föreningar efterlyses till marknadsföringsfilmer

Från den 6-12 oktober blir det Föreningsfestival under en hel vecka runt om i Svenskfinland. Festivalen kan upplevas i Esbo, Helsingfors, Kråkö, Kvevlax, Mariehamn, Vasa och Åbo. Temat för i år är: Lev föreningslivet! Nu söker Föreningsfestivalen föreningar som är intresserade av att delta i festivalens marknadsföringsfilmer.
ÖP

Lyriktävling på Facebook

KulturÖsterbotten och litteraturprojektet Brösttoner har precis utlyst en stor lyriktävling på Facebook. Vem som helst som vill dikta på svenska kan delta i tävlingen, som består av totalt tolv deltävlingar.
ÖP
34759_t.jpg

En seglares loggbok, del 5

Det finns knopar och så finns det knutar. Knutar används av landkrabbor, knopar används av seglare. Knutar håller dåligt men är omöjliga att öppna. Knopar å andra sidan håller bra men kan öppnas igen även efter hård belastning.
Mikael Still
34733_t.jpg

Bandcamp besökte Sveg

Den 8 till 11 augusti styrde SÖU:s projekt Bandcamp återigen kosan mot vårt västra grannland. Målet med resan var denna gång en spelning som ordnades på Storön i Sveg.
Tobias Udd

Läs senaste ÖP här:

 

Föreningen som arbetsgivare

Vad är det som gäller då en förening anställer och avlönar personal? Alla föreningar som har funderat på att starta upp en verksamhet som kräver personal kan få svar på sina frågor under en föreläsning i Vasa i september.Läs mera »
ÖP

Föreningar efterlyses till marknadsföringsfilmer

Från den 6-12 oktober blir det Föreningsfestival under en hel vecka runt om i Svenskfinland. Festivalen kan upplevas i Esbo, Helsingfors, Kråkö, Kvevlax, Mariehamn, Vasa och Åbo. Temat för i år är: Lev föreningslivet! Nu söker Föreningsfestivalen föreningar som är intresserade av att delta i festivalens marknadsföringsfilmer.Läs mera »
ÖP

Lyriktävling på Facebook

KulturÖsterbotten och litteraturprojektet Brösttoner har precis utlyst en stor lyriktävling på Facebook. Vem som helst som vill dikta på svenska kan delta i tävlingen, som består av totalt tolv deltävlingar.Läs mera »
ÖP
34759_t.jpg

En seglares loggbok, del 5

Det finns knopar och så finns det knutar. Knutar används av landkrabbor, knopar används av seglare. Knutar håller dåligt men är omöjliga att öppna. Knopar å andra sidan håller bra men kan öppnas igen även efter hård belastning. Läs mera »
Mikael Still
34733_t.jpg

Bandcamp besökte Sveg

Den 8 till 11 augusti styrde SÖU:s projekt Bandcamp återigen kosan mot vårt västra grannland. Målet med resan var denna gång en spelning som ordnades på Storön i Sveg. Läs mera »
Tobias Udd