53609_t.jpg

Föreningsfestivalen 2016

Den 4-9.10.2016 lyser Föreningsfestivalen upp höstmörkret i Svenskfinland för tionde gången! Temat för festivalveckan är Lev(förenings)livet och ett grundläggande mål med festivalen är att skapa samarbete över ort-, region-, språk- och generationsgränser.
ÖP
53381_t.jpg

Lisa Miskovsky gästar Musik & Talang!

Vi kan nu meddela att en av Sveriges största artister och låtskrivare med inte midre än över 200 000 exemplar sålda soloalbum i bagaget gästar årets kongress!
ÖP
53378_t.jpg

Grundkurs för ordningsvakter

Under hösten ordnar SÖU grundkurser för ordningsvakter i både Vasa och Esse i samarbete med SFV-bildning. Passa på och gå utbildningen före årsskiftet då den blir både längre och dyrare.
ÖP
53189_t.jpg

Johannespriset: Årets Förening

Årets förening är en grupp som har vidareutvecklat sin verksamhet. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar deras arbete. Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt.
ÖP
53188_t.jpg

Johannespriset: Årets Johannes

Årets Johannes kan lika gärna vara en Johanna. Pristagaren är en person som aktivt arbetar för eller med unga. Åldersmässigt kan personen vara från 5 till 105, det viktiga är att hen gör något för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga. Mottagaren kan även vara en grupp eller organisation.
ÖP

Läs senaste ÖP här:

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                                         

 

 

53609_t.jpg

Föreningsfestivalen 2016

Den 4-9.10.2016 lyser Föreningsfestivalen upp höstmörkret i Svenskfinland för tionde gången! Temat för festivalveckan är Lev(förenings)livet och ett grundläggande mål med festivalen är att skapa samarbete över ort-, region-, språk- och generationsgränser.Läs mera »
ÖP
53381_t.jpg

Lisa Miskovsky gästar Musik & Talang!

Vi kan nu meddela att en av Sveriges största artister och låtskrivare med inte midre än över 200 000 exemplar sålda soloalbum i bagaget gästar årets kongress!Läs mera »
ÖP
53378_t.jpg

Grundkurs för ordningsvakter

Under hösten ordnar SÖU grundkurser för ordningsvakter i både Vasa och Esse i samarbete med SFV-bildning. Passa på och gå utbildningen före årsskiftet då den blir både längre och dyrare.Läs mera »
ÖP
53189_t.jpg

Johannespriset: Årets Förening

Årets förening är en grupp som har vidareutvecklat sin verksamhet. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar deras arbete. Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt.Läs mera »
ÖP
53188_t.jpg

Johannespriset: Årets Johannes

Årets Johannes kan lika gärna vara en Johanna. Pristagaren är en person som aktivt arbetar för eller med unga. Åldersmässigt kan personen vara från 5 till 105, det viktiga är att hen gör något för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga. Mottagaren kan även vara en grupp eller organisation.Läs mera »
ÖP
53187_t.jpg

Johannespriset: Årets Inventarie

I varje förening finns en person som alltid är där, med en enorm kärlek och omsorg om sin förening. De arbetar oftast i det tysta, ser till att dörren alltid är öppen, kaffet alltid är kokat och att sådant man inte ser fungerar som det ska. Årets Inventarie kan även vara en person som under många år ihärdigt skött en förtroendepost eller annan uppgift i sin förening.Läs mera »
ÖP
53186_t.jpg

Johannespriset: Årets Tändstift

För att starta en brand behövs en gnista, för att upprätthålla verksamhet i en förening krävs även att någon tänder till. Årets Tändstift är en person som engagerar andra, en idéspruta, den som får med hela gänget och skapar vi-anda!Läs mera »
ÖP
53185_t.jpg

Johannespriset: Årets Talkokraft

Oberoende om det ska skalas potatis, målas om eller räfsas löv är hen där. Oftast först på plats och sist hem. Det finns alltid något att göra i en förening, Årets talkokraft tar sig an alla uppgifter med samma energi, en riktig arbetshäst! Årets Talkokraft kan vara en person men även ett gäng eller en grupp som jobbar intensivt tillsammans.Läs mera »
ÖP
53183_t.jpg

Johannespriset: Årets Underhållare

Årets Underhållare är en person som brinner för kultur! Hen vurmar för teater, dans, musik eller något annat inom kultur. Personen kan, men behöver inte vara, den som står längst fram på scen. För en lyckad verksamhet krävs allt från regi och scenografi till tekniker, producenter och bokare av artister som kan sin sak och gör rätt val.Läs mera »
ÖP
53175_t.jpg

Danskurs i Vasa

SÖU erbjuder tillsammans med UNF Finland och Folkhälsan en kurs i socialdans i Vasa. Läs mera »
ÖP